Mozaik

Ezen az 57 helyen strandolhatunk ingyen a Balatonnál

Országalbum/Bau
Országalbum/Bau
A Balaton az egyik legnépszerűbb úti cél nyáron. A nyaralás tervezésekor érdemes azt is figyelembe venni, hogy található-e a közelben szabadstrand, mely jelentősen csökkentheti a költségeinket.

Jelenleg 57 kijelölt és gondozott ingyenes strand van a Balaton körül – tudta meg a Pénzcentrum. Bár olyan hírek terjednek, melyek szerint egyre csökken ezek száma, egyelőre a tavalyihoz képest változatlan a helyzet. A lap úgy tudja, nem is tervezik ezeket fizetőssé tenni az önkormányzatok.

Kapcsolódó
Kék Hullám: ez a legjobb balatoni strand 2021-ben
43 balatoni strand kapott Kék hullám zászló minősítést.

Az északi part egyáltalán nem bővelkedik szabadstrandokban, mindössze két településen, Tihanyban és Örvényesen csobbanhatunk ingyenesen. A déli part kedvelői viszont sok partszakaszból válogathatnak.

Fizetőssé tenni egy ingyenes standot, amúgy sem egyszerű folyamat és nem is éri meg feltétlenül, hiszen olyan plusz kötelmekkel, technikai feltételek megteremtésével járna, ami elvinné az esetleges bevételt. Néhol a kis méret eleve kizárja ezt a lehetőséget

– nyilatkozta korábban a Pénzcentrumnak Győrffy Árpád, a Balatontipp szerkesztője.

A strandolás drágulását idén a büfék árainak emelkedése fogja okozni, akár 30-4%-kal is többet kell majd fizetni a lángosért, sörért.

A járvány első évében volt olyan strand, ahol 60%-kal megemelték a felnőtt belépőjegyek árát – ez összefüggött az akkori várható forgalomcsökkenéssel, miközben a járvány okozta pluszfeladatok a munkaerő növelését igényelte. Ezzel szemben tavaly egy kormányrendelet megakadályozta a belépők árának emelését.

Kapcsolódó
Csak három kutyás strand van a Balatonnál
Évről évre egyre nagyobb az igény a minőségi kutyás strandok és kutyás fürdetőhelyek iránt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik