Mozaik

Egyszerűbb lesz a buszos közlekedés a vidéki városokban

Országalbum/Vándormadár
Országalbum/Vándormadár
Már Google-térképen is elérhetők lesznek a Volánbusz Zrt. vidéki városi menetrendjei - jelentette be Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára.

Május 28-tól fokozatosan jelennek meg a Volánbusz vidéki városi (helyi) menetrendjei a Google-térképen, egyelőre a tervezett menetrendi adatokkal.

Kapcsolódó
Tovább csinosodott a balatonfenyvesi kisvasút
18 év szünet után tavaly indult újra a Balatonfenyves és Csisztafürdő közötti kisvasút.

Így könnyebben tervezhetővé válik a közösségi közlekedés azokon a településeken, ahol a Volánbusz látja el a helyi szolgáltatást: az ország majdnem 70 városában, többek között Győrben, Egerben, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Szekszárdon, Nagykanizsán, Sopronban, Siófokon, Dunaújvárosban, Békéscsabán, Szolnokon, Salgótarjánban, Ózdon, Esztergomban.

A helyközi járatokkal kiegészítve így a városokban elérhetővé vált az egyszerű utazástervezés mobilon, külön applikáció letöltése nélkül.

A helyi járatokat a MÁV-Start és a Volánbusz helyközi járataival kombináltan is lehet így tervezni, a fejlesztés következő lépcsőjében pedig már valós idejű menetrendi adatok biztosítanak majd pontos tájékoztatást. (MTI)

Kapcsolódó
Hogy váltak ezek a fura, régi buszok Málta védjegyévé?
Hosszú évtizedeken keresztül az egyedi, ezer közül felismerhető buszok szinte védjegyévé váltak Máltának, majd jött 2011, és véget ért egy korszak. A régi, nagy népszerűségnek örvendő buszokat jóval unalmasabb kinézetű, de sokkal modernebb buszok váltották fel, amiket egy központi cég irányít a sok különféle busztársaság helyett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik