Mozaik

Egymillió méh társaságában aludhatunk egy olasz farmon

Airbnb
Airbnb
A dél-olaszországi méhész bérelhető háza méhfarmként is funkcionál.

Van, aki retteg tőlük, más szereti őket, ám azzal mindenki tisztában van, hogy a méhek nélkülözhetetlen rovarok. Egy újonnan nyílt szállásnak köszönhetően most egészen közelről figyelhetjük meg őket. A Méhek Világnapja alkalmából ugyanis egy dél- olaszországi méhész olyan bérelhető házat épített, amely méhfarmként is működik. És pontosan olyan menő, mint amilyennek hangzik, írja a timeout.com.

Kapcsolódó
Beporzó drónokkal próbálják helyettesíteni a méheket Dél-Koreában
Ideje lesz komolyan venni a beporzók védelmét.

A “Wonder Bee & Bee” vendégei lehetőséget kapnak arra, hogy egy kaptárban aludjanak, amit egymillió méhcsalád vesz körül. És bár azt gondolhatnánk, hogy a szüntelen zümmögés hangos vagy idegesítő lehet, az úgynevezett „méhterápia” valójában meglehetősen pihentető hatású. És nem, a méheket nem engedik be a szobába. A mennyezeten elhelyezett speciális doboz teszi lehetővé teszi, a rovarok megfigyelését a kaptárukban, anélkül, hogy attól kellene tartani, hogy megcsípnek.

Airbnb

A kaptárt a helyi méhész, Rocco Filomeno építette. A dél-olaszországi Basilicata tartományban található Grottole falu közelében, körülbelül egy óra távolságra Baritól.

A házban egy hálószoba található két egyszemélyes ággyal, valamint egy fürdőszoba és WC egy külön épületben.

Airbnb

A szálláshoz tartozik, hogy Filomeno mesél a méhekről és a velük való együttélésről, valamint a kedves vendég kaphat egy reggelit, ami természetesen rengeteg helyi mézet tartalmaz. A házból származó teljes bevételt a helyi civil szervezet méhvédelmi projektjeire fordítják.

És arra az esetre, ha valaki azt gondolná, ennél idillibb már nem is lehetne egy szállás, azt is érdemes tudni, hogy a kaptár Filomeno saját olajfakertjének közepén épült.

Kapcsolódó
10 virág, ami garantáltan méheket csal a kertbe
Az élénk színek vonzóak, ezen belül a kék, lila, sárga, fehér virágokat különösen kedvelik a méhek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik