Mozaik

Ki kellett emelni egy gólyafiókát a fészekből, elgondolkodtató oka van

illusztrációs fotó/ pixabay
illusztrációs fotó/ pixabay
Ha kevesebb hulladékot hagynánk magunk után, de leginkább semmit, akkor nem történnének ilyen "balesetek", mint most, Szügyön.

Szerda este 8 óra körül érkezett a jelzés egy gólyakedvelőtől, hogy baj lehet az egyik fiókával a Szügy-i fészekben – adta hírül az Északi gólyahír.

A közzétett posztban Áncsán Ágnes üzenetéből idéztek, melyet a szügyi polgármesternek küldött:

“Szeretném jelezni, hogy baj van a szügyi fészekben, az egy dolog, hogy Stefi alapból “szemetes” gólya, de tartok tőle, hogy ez az élelemszerzésnél is megmutatkozik … Az egyik fióka szájából, amennyire rá tudtam nagyítani, egy damil-szál, vagy valami műanyagszál vége lóg ki, és láthatóan nem tud tőle megszabadulni szegényke! Sajnos valószínű, hogy a damil egyik vége lekerült a táplálékkal a gyomrába, a másik vége meg kilóg a szájából az egyik kicsinek, ezt meg kellene néznie szakembernek, mert ebből baj lehet!”

A jelzést követően ma reggel megkezdődött a mentés előkészítése. Az illetékes Bükki Nemzeti Park megadta az engedélyt a fióka kiemelésére, és ellátására – ha még esély van rá.
A fióka kiemelését Frenyó Gábor polgármester személyesen végezte, aki maga is nagy madárbarát! A mentés idejére a webkamera leállt, de azóta már működik. A fejleményekről
hamarosan beszámolnak az Északi gólyahír facebook oldalán.

Környezetszennyező, szemetelő életmódunkat a minap lezárult Tisza-tavi PET Kupa számai is igazolják.  Ha kevesebb hulladékot hagynánk magunk után, de leginkább semmit, akkor nem történnének ilyen “balesetek”, mint most, Szügyön.

Kapcsolódó
Három fiókát nevelt fel a rendhagyó módon költő sólyompár
A három fióka nem számít ritkaságnak, de azért átlag fölöttinek mondható.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik