Mozaik

Íme a Budapest környéki szabadstrandok listája

Országalbum/Werderfan
Országalbum/Werderfan
Talán minden magyarnak a Balaton a favorit, ha nyári strandolásról van szó, azonban akad szép számmal szuper ingyenes strand a főváros környékén is. Nincs dugóban ülés, hamarabb csobbanhatunk, akár félnapos – munka utáni - programnak is ideálisak.

A Pénzcentrum gyűjtötte össze a teljesség igénye nélkül, hogy hol strandolhatunk Budapest környékén ingyen. A szabadstrandok hiánypótló listája a 37-38 fokos forróságban jól jöhet, ha hűsölni szeretnénk.

Itt strandolhatunk Budapest környékén ingyen

Dunakeszi szabadstrand

A Dunakeszi szabadstrand lapos partszakasszal, hűs árnyékot adó fákkal és játszótérrel várja a Duna partján pihenni vágyókat.

Velencei-tó

Magyarország harmadik legnagyobb tavánál fizetős és szabadstrandok között is válogathatunk, ha ingyen szeretnénk csobbanni, akkor irány Gárdony vagy Agárd! Nagy előnye a tónak, hogy vonattal és kocsival is gyorsan odaérünk a fővárosból.

Gödi szabadstrand

Budapest központjától 25 km-re, a Duna gödi szakaszán lévő, bójákkal elkerített szabadstrand kavicsos parttal várja a fürdőzőket.

Palatinus-tó

A Palatinus-tó a Dorogi-medence legnagyobb tava. Ez a mesterséges bányató Esztergomhoz tartozik, de Doroghoz van közel. Hazánk egyik legtisztább vízű tava. A tó nagy részén ingyenesen is lehet fürdeni, de van fizetős strandja is.

Postás strand, Szentendre

Szentendre Budapesthez közelebbi részén levő homokos partú, ám gyorsan mélyülő strandja.

Szigetcsépi szabadstrand

A Ráckevei-Duna partján levő kicsi, de kedves környezetben levő, gyorsan mélyülő strandja.

Strandok országos viszonylatban

A 274 kijelölt természetes fürdőhely közül tavaly 165 természetes fürdővíz kapott kiváló, 64 jó és 6 tűrhető, 4 kifogásolt minősítést az NNK összesítése alapján.

 

A békési Dánfoki strandon, a tiszakécskei Tisza-parti strandon, Soltvadkerten a Vadkerti tófürdőben, és a gárdonyi Tini strandon kifogásolták a vízminőséget.

 

Az NNK nem javasolja, hogy nem kijelölt helyen fürödjünk, mert egyrészt itt nem ellenőrzik a vízminőséget, nincsenek meg a fürdőzés higiéniás feltételei, másrészt pedig veszélyes is lehet a hirtelen mélyülés vagy folyóknál erősebb sodrás miatt. Harmadrészt pedig a tiltott helyen levő fürdés szabálysértés, melyért 5 és 50 000 Ft közötti összegű bírságot szabhatnak ki.

Kapcsolódó
Ez az ország legkülönlegesebb strandja
A 8,5 hektáron elterülő strandon 5500 négyzetméter vízfelülettel 15 medencét építettek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik