Mozaik

Levideózta egy természetfotós, ahogy rátámad egy medve a Tátrában

Felkerült az internetre egy videó arról, amelyen az látható, hogy egy medve nemrégiben megtámad egy turistát a Liptói-havasokban, a Tátra nyugati oldalán, írja Facebook-oldalán a magas-tatra.info.

A videót előbb a YouTube-on tették közzé, majd gyorsan el is tűnt onnan. Nem ismert, hogy ki a szerzője. A film leírásában eredetileg szereplő információk szerint június 24-én készült a Liptói-havasokban, a Kameniszta-völgyben (Kamienista dolina).

A felvétel készítője 20 percig filmezte a medvét, akivel túra közben találkozott. Az állat végül elvesztette a türelmét, és futni kezdett a férfi felé. A fotósnál volt egy spray (nagy valószínűséggel paprikaspray), amit a medvére fújt, ez azonban nem akadályozta meg a medvét a támadásban.

A férfi néhány karcolással és harapással megúszta az esetet, aminek sokkal rosszabb vége is lehetett volna. Erről az eseményről a hivatalos szervek krónikájában nincs információ, így feltételezhető, hogy a sérült önerőből ereszkedett le a hegyről.

A videót később a Facebookon megosztó szlovák politikus szerint a tapasztalt természetfotós volt a felvétel készítője, aki korábban már 500 fotót készített és filmezett a medvékről, ez a találkozás azonban majdnem végzetes lett számára.

Kapcsolódó
Brutális medveharcot vettek videóra, a hím elpusztult
A spanyol hatóságok keresik az anyamedévét és a bocsát is, akiket egy hím medve támadása szakított el egymástól.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik