Mozaik

Önerőből alakítottak ki kutyás strandot a soltvadkerti állatbarátok

pixabay
pixabay
Önfeledten pancsolhatnak a házi kedvencekkel.

Gazdikra és kedvencükre egyaránt gondoltak a soltvadkerti kutyabarátok – írta cikkében a hiros.hu. A Soltvadkerti Kutyás Baráti Kör és Iskola tagjai önerőből létesítettek kutyás strandot, amely ingyenesen vehető igénybe. A Soltvadkerti-tó déli partján húzódó tanösvényen gyalogosan, északról autóval is megközelíthető a fürdésre kijelölt strand, amelynek használatához néhány szabály betartását kérik a kutyásoktól.

pixabay

A szabadstrandokon gyakran gondot okoz, hogy felelőtlen kutyatartók a tiltás ellenére együtt fürödnek házi kedvencükkel, zavarva ezzel a többi strandoló szórakozását.

Soltvadkerten a baráti kör tagjai körültekintően jártak el: a gazdiknak szemeteseket, a kutyusoknak ürülék gyűjtő zacskókat biztosítanak ahhoz, hogy a kutyastrand tiszta, és mások által is élvezhető állapotú maradjon. A strandoló kutyusok érdekében azt kérik a gazdáktól, hogy tüzelő négylábúkat ne vigyenek be a területre.

A soltvadkerti kutya fürdetővel kapcsolatban további információk és fotók a Soltvadkerti Kutyás Baráti Kör és Iskola Facebook csoportjában elérhetők.

Kapcsolódó
Csak három kutyás strand van a Balatonnál
Évről évre egyre nagyobb az igény a minőségi kutyás strandok és kutyás fürdetőhelyek iránt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik