Mozaik

Íme Simba, a világ leghosszabb fülű kecskéje

youtube.com
youtube.com
Rekorder is lehet belőle.

A kiskecskék imádnivalóak, ez nem vitás. Pattogó járásuk és barátságos személyiségük mindenkit levesz a lábáról. És mi van akkor, ha nem csak cuki, de egy rajzfilmfigurára is hasonlít?

Kapcsolódó
Kecskéknek építettek játszóteret Pécsen
Úgy készítették el, hogy az a természetes élőhelyükre emlékeztesse őket.

Egy Simba nevű núbiai kecske első ránézésre teljesen olyan, mint Dumbó, akkora fülekkel rendelkezik. Ő lehet az első Guinness-rekorder kecske 48 centiméter hosszú füleivel.

A pakisztáni Karacsiban született Simba hihetetlenül hosszú füle miatt helyi hírességgé vált. Tulajdonosa, Muhammad Hassan Narejo kecsketenyésztő meglepődött, mikor először vette észre figyelemre méltó fülfesztávolságát, de nagyon büszke kecskéjének egyedi tulajdonságára.

youtube.com

Narejo még puha táskákat is kidolgozott, amelyekbe Simba füleit beillesztheti. A táskák a kecske nyakára vannak kötve, és megakadályozzák, hogy elessen a fülében, miközben fut és játszik.

A núbiai kecskéket általában a hosszú, lelógó fül jellemzi, ami segít nekik lehűlni. Simba fülhosszúságát valószínűleg egy genetikai mutáció okozza, ennek ellenére egészséges, aranyos és játékos.

Kapcsolódó
A családi gazdaság, ahol minden kecskének neve van
A fiatal tervezőgrafikusnak az állattartásban teljesedett ki az élete.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik