Mozaik

Halálos fenyegetéseket kapott a mecseki tűz okozója

pécs aktuál/olvasói fotó
pécs aktuál/olvasói fotó
A férfi durva támadások és fenyegetések célpontjává vált, miközben kárpótolja a károsultakat.

Mint azt a napokban megírtuk, három ház teljesen leégett és több további épület is károsodott abban a tűzben, amely Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban lévő kiskerteknél ütött ki augusztus 18-án.

Kapcsolódó
Égett, robbant, pusztított - ilyen volt a mecseki tűz madártávlatból
A katasztrófavédelem drónfelvételein jól látszik a tűzvész nagysága.

A tűz okozója, Kósa Mátyás Krisztián a nyilvánosságot felvállalva egy Facebook-posztban büntetőjogi és polgári jogi értelemben is vállalta a felelősséget az okozott károkért és bocsánatot kért a pécsiektől. A férfi azt is közölte, hogy minden károsult jogos kárát a legjobb tudása és szándékai szerint megtéríti, a lehető legrövidebb időn belül.

Augusztus 31-én újabb poszttal jelentkezett a közösségi oldalon Kósa Mátyás Krisztián, aki leírta, hogy két károsult vette fel eddig a kapcsolatot vele. Már folyik a kártérítés ügyintézés és a kártérítés gyors előkészítése a vonatkozásukban. Ugyanakkor kérte, hogy a többi károsult is jelentkezzen mielőbb.

Mint a bejegyzésből kiderül, a férfi durva támadások és fenyegetések célpontjává vált.

Támadó, lejárató, gyalázkodó, gusztustalan, undorító üzenetekkel, posztokkal, nyilatkozatokkal, halálos fenyegetésekkel, névtelen fenyegető levelekkel, fake news-okkal, telefonos és egyéb zaklatásokkal nem segít most senki sem a károsultakon. Az összes ellenem és az ismerőseim ellen irányuló verbális, kommunikációs és fizikai támadást, zaklatást folyamatosan megfigyeli és kivizsgálja a rendőrség

– fogalmazott.

Azok, akik meg meg akarnak ölni engem, nyugodtan megpróbálhatják. Van rá lehetőségük, mert nem menekülök el előlük. Azonban számoljanak azzal a kockázattal, hogy meg tudom védeni magam és mindenki mást is, akit támadás fog érni. A jogom is meg van hozzá. Nem érdemes kockáztatni, se nem bevállalni “100 év börtönt” az én kivégzésemért, illetve a gyilkosságra történő felbújtásért

– tette hozzá.

A teljes bejegyzés alább olvasható

Kapcsolódó
20 évig eltarthat a leégett bükki erdő újraéledése
A Bükki Nemzeti Park szerint sok értékes növény és rovarfaj pusztulhatott el a júliusi erdőtűzben, és akár 10-20 év is kell, hogy a terület regenerálódjon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik