Mozaik

Fekete színű dámszarvast terítettek le Békésben

gárdonyi erika
gárdonyi erika
A 12 éves bika trófeája aranyérmes minősítést kapott a bírálat során.

Nagy Zoltán nyíregyházi vendégvadász tavaly járt először vadászni Békés megyében, a Hidashát-Bélmegyer Vadgazdálkodási Társaság területén, ahol egyik kollégája mutatott neki egy videófelvételt egy különleges színű, fekete színű dámszarvasbikáról.

Mivel akkor dámszarvasra már nem lehetett vadászni, Nagy Zoltán úgy határozott, ha úgy hozza a sors, visszatér, és 2022-ben rácserkel a különleges vadra – írta az Agrojager News.

Idén így is történt. A vendégvadász október 21-én délután indult cserkelni kísérőjével, Nyíri Zoltánnal, de a bika nem mutatkozott úgy, hogy célba vehette volna. A sötétedés után úgy döntöttek, hogy másnap reggel újra próbálkoznak.

gárdonyi erika

Másnap hajnali fél 6-kor elindultak és jó 3 órányi cserkelés után sikerült terítékre hozni a barcogó fekete színű dámot.

A dámszarvasbika életkorát 12 évre becsülték, trófeatömege 3,66 kilogramm, a bírálaton a trófea aranyérmes minősítést kapott

– írta a portál.

Bélmegyer felejthetetlen élménnyel gazdagította a nyíregyházi vadászt, aki a vadat kipreparáltatja, hiszen ilyen különleges állat esetében az ilyenre az életben talán egyszer van lehetőség.

Kapcsolódó
Fehér herceg sétált Tokaj környékén
Ilyen, amikor már-már modellt állnak a fotósnak az állatok.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik