Mozaik

Huszonhat emeletes a világ legnagyobb disznóólja

Youtube
Youtube
A világ disznóhús-fogyasztásának felét Kína adja. Az ázsiai országban kormányzati szinten támogatják a hasonló létesítményeket, amelyeket biztonságosnak és környezetbarátnak tartanak.

Kínában magasodik a világ legnagyobb disznóólja, ahol évente 1,2 millió állatot vágnak le – írta a Guardian.

Egy óriási lakóházra hajaz a kínai Hupej tartomány Ocsou városának szélén álló monumentális épület, melyben idén októberben kezdődött meg a termelés. Első körben 3700 állatot helyeztek el a nyitott ólakban.

Az építettetők először készételek gyártásában gondolkodtak, de a kínai építőipar visszaesésével úgy döntöttek, ígéretesebb a mezőgazdaságba fektetni.

Pixabay

A gigantikus beruházás végén 800 ezer négyzetméteren 650 ezer sertést tudnak elhelyezni. Az új megafarmon néhány hónap alatt vágásra érettek lesznek a disznók.

Az állatokat több mint 30 ezer automata etetőponton tudják táplálni, a folyamatot gombnyomásra irányítják egy központi vezérlőteremből. A sertéstrágyából biogázt állítanak elő, amiből a létesítmény energiaellátását biztosítják. A dolgozóknak több körös fertőtlenítésen és vizsgálatokon kell átmenniük, mielőtt bemennének a létesítménybe.

Bár a cég vezetése optimista, sokan nem értenek egyet velük, a City University of Hong Kong professzora, Dirk Pfeiffer szerint azzal, hogy ilyen kis területre zsúfolnak össze állatokat, megnő a betegségek terjedésének és felerősödésének veszélye.

Kapcsolódó
Naptejjel kell kenni a brit sertéseket a rendkívüli hőség miatt
Nem, ez még nem a sütés előtti pácolás része.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik