Mozaik

Ez lett 2022 legviccesebb természetfotója

Kihirdették a legszórakoztatóbb és egyben egyik legnépszerűbb természetfotós verseny eredményeit, amelynek 2017-ben magyar nyertese volt.

A Comedy Wildlife Photography Awards idei összesített győztese Jennifer Hadley lett egy oroszlánkölyökről készült felvételével. Az év legviccesebb természetfotójának választott képen az állat éppen lezuhan egy fáról.

A pályázat azt a címet kapta,

nem túl macskás reflexek.

A szervezők közleményükben tudatták, idén 85 országból összesen több mint 5 ezer pályázat érkezett be hozzájuk, és rendkívül nehéz dolga volt a zsűrinek a döntés meghozatalában.

A fődíjas kép a tanzániai Serengeti Nemzeti Parkban készült, a főszereplő oroszlán pedig talán életében először próbált lemászni egy fáról, de az nem sült el túl jól.

The Comedy Wildlife Photography Awards 2022 / Jennifer Hadley

Az év legviccesebb természetfotója versenyt 2015-ben hívta életre Paul Joynson-Hicks és Tom Sullam. A profi fotósok célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a minket körülvevő világ sokszínűségére és arra, hogy milyen humoros is lehet az állatvilág.

Ahogy a korábbi években, úgy idén is kihirdették a kategóriagyőzteseket és emellett tíz „kiemelten ajánlott” képet is közzétettek, melyeket alábbi galériánkban tudsz végiglapozgatni. Ugyan Ambrus Tímea révén magyar jelöltért is izgulhattunk, végül nem az ő felvétele lett a közönségdíjas.

Galéria
The Comedy Wildlife Photography Awards 2022 / Jennifer Hadley
Közönségdíjas.
Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik