Mozaik

Ilyen tűzijátékot eddig nem látott a világ

fotó: groupe f.
fotó: groupe f.
Két fantasztikus Guinness-rekord is született a szilveszteri showműsorban.

Újabb két fantasztikus Guinness-rekord született az Egyesült Arab Emirátusok legészakibb emírségében, Ras Al Khaimah-ban szilveszter éjjelén.

Az emírség több mint 600 drón bevetésével, 4,7 kilométer hosszú tengerparti szakaszon végighúzódó, 1100 méteres magasságot elérő 12 perces káprázatos tűzijátékával és a valaha volt legnagyobb, drónok által az égre rajzolt Happy New Year 2023 és a ras al khaimah NATURALLY MAGICAL üzenettel köszöntette 2023-at.

A rekordot jelentő 671 drónnal megszerezte a “levegőben egyidejűleg levő legtöbb drón által vezérelt tűzijáték” címet, és 673 drónnal vadonatúj világrekordot állított fel a “legnagyobb, drónok által alkotott levegőbe írt szöveg” címmel.

Képgalériánkban bámulatos fotókon az új Guinnes-rekordok:

Galéria
Fotó: Groupe F.

A  #RAKNYE2023 elnevezésű szilveszteri ünnepség során több mint 15.000 tűzijátékot lőttek a magasba és több száz drónt vetettek be, hogy azok kagyló formákat öltve színes táncot járjanak a zene ritmusára és tegyék emlékezetessé 2022 utolsó napját.

A világ minden tájáról érkező látogatókat vonzó show 671 drónt, nano fényeket, színeket és formákat vonultatott fel, mindezt elektromos ritmusokra koreografálva. Ezzel a tavalyi saját 458 drónos rekordját sikerült megdönteni Ras Al Khaimah-nak.

A tűzijáték az új kezdetet jelző, minden idők legnagyobb drónok által az égre rajzolt szövegekben, a “Happy New Year 2023” és a “ras al khaimah NATURALLY MAGICAL” üzenetekben csúcsosodott ki.

Ezután a drónok a szöveget Ras Al Khaimah ikonikus logójára változtatták át, ami az emírség három legjellemzőbb természeti elemét jelképezi: a hullámzó tengert, a lankás sivatagi dűnéket és a magas hegyeket.

Kapcsolódó
Szilveszteri tűzijáték helyett tűzifát kapnak a pécsiek
Elmarad a szilveszteri csillogás, a pénzből a rászorulókat segítik.
Olvasói sztorik