Virágzó vidékünk

Szilveszteri tűzijáték helyett tűzifát kapnak a pécsiek

pixabay
pixabay
Elmarad a szilveszteri csillogás, a pénzből a rászorulókat segítik.

A pécsiek szavazással dönthettek arról, hogy szilveszterkor tűzijáték búcsúztassa az évet a városban, vagy az arra fordított összegből a legelesettebbeket segítse az önkormányzat tűzifa-vásárlással. A szavazás lezárult, Péterffy Attila polgármester pedig közleményt adott ki.

Az online voksoláson több mint 11 ezer pécsi vett részt, a kérdés megmozgatta az itt élőket.

A pécsi közösség tagjai ismét szociális érzékenységükről adtak tanúbizonyságot. A szavazatok kétharmada, csaknem 7500 voks arra érkezett, hogy tűzijáték helyett tűzifára költsön inkább a város. A szavazók egyharmada, 3700 pécsi a hagyományos tűzijáték mellett tette le a garast

– fogalmazott a polgármester.

Tavaly 210 pécsi család kapott egyenként másfél köbméter tűzifát a város önkormányzatának szociális keretéből. Idén már bővítették ezt a keretet, és azt tervezték, hogy 250 családot látnak el tűzrevalóval egy bővített, 10,5 millió forintos keretből.

Miután az árajánlatok alapján tűzijátékra nettó 3 millió forintot költött volna a város, a pécsiek akarata értelmében ezzel tovább növelik az idei keretet. Az így 13,5 millió forintosra növelt keretből immár mintegy 300 pécsi családot juttathatnak tűzifához a leghidegebb hónapokban.

Természetesen vállalásomhoz híven végre fogom hajtani a többség akaratát, és tűzijáték helyett tűzifára fordítjuk az évvégi látványosságra szánt összeget

– közölte Péterffy Attila.

Kapcsolódó
Tűzijáték helyett játszóteret építettek Tárnokon
A helyiek úgy döntöttek, nem durrogtatásra költik az önkormányzat pénzét.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik