Mozaik

Bámulatos képsorok a Kárpátok élővilágáról

facebook/Conservation Carpathia
facebook/Conservation Carpathia
365 nap, négy évszak, élet, ahogy a Fagaras-hegységben természetesen folyik.

A Kárpátokat a kontinens legkiterjedtebb vadon élő erdei borítják, őserdők, amelyekben még mindig rendkívül sok faj található, köztük számos őshonos faj. Ezek az erdők jelentik az utolsó menedéket a legnagyobb nagyragadozó populáció számára Európában, írja honlapján a Conservation Carpathia Alapítvány.

A vadon élő állatok riasztó ütemben tűnnek el szerte a világon. Európa felszínének csupán kevesebb mint 2%-a van eredeti állapotában.

A Conservation Carpathia Alapítványt 2009-ben alapította 12 emberbarát és természetvédő azzal a céllal, hogy megállítsa az illegális fakitermelést, és a Kárpát-erdők nagy részét teljes körűen védett területként megőrizze a jövő generációi számára.

Az Alapítvány közösségi oldalán közétett egy videót Egy év a Fagaras-hegységben címmel. 365 nap, négy évszak, élet, ahogy a Fagaras-hegységben természetesen folyik, így szól a magyarázó szöveg, a videóban pedig végignézhetjük egy vadkamera egy évnyi hihetetlen pillanatait.

A videóban megfigyelhető négy évszak és a páratlan élővilág, olyan nagyvadak is, amelyek csak itt találnak  háborítatlan menedékre.

Kapcsolódó
Gyönyörű fotókon villantja meg téli arcát a Magas-Tátra
A Téry menedékház a hegyimentők egyik bázisa a hegyvonulaton.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik