Mozaik

Íme a világ első víz alatt levő repülőtere

Twitter
Twitter
Nem pont így tervezték…

Lezárták Új-Zéland legfontosabb repülőterét, az Auckland Nemzetközi Repülőteret az épületet elöntő árvíz miatt.

Egy nap alatt 24,9 centiméter eső esett le Aucklandben, a rendkívüli mennyiségű vizet lehetetlen lenne hirtelen elvezetni, az áradások miatt rendkívüli állapotot hirdettek ki, sokakat ki kellett költöztetni otthonából, és a város repülőterét is le kellett zárni.

Wayne Brown, a város polgármestere a rendkívüli időjárás okozta jelentős károkkal, a lakosság mentésével és az áradás miatt bekövetkezett zavarokkal indokolta a rendelkezést, és hozzátette, hogy a rendkívüli helyzetben a mentőszolgálatoknak is erősítésre van szükségük.

A város északi, északnyugati és nyugati részét érintették leginkább az áradások.

A víz miatt a főbb utak is járhatatlanok lettek, és nagy dugók alakultak ki az autópályákon, ezért a rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy lehetőség szerint ne közlekedjen saját gépjárművel.

Az aucklandi repülőtér belföldi és nemzetközi forgalmát is leállították. A közösségi médiában közzétett képek szerint a nemzetközi terminál indulási oldala vízben áll az áradás miatt, az emberek térdig gázoltak benne.

Több mint 2000 ember éjszakázott a terminálokon, mert az árvíz miatt nem volt tömegközlekedés vagy más közlekedési eszköz, amivel elhagyhatták volna a területet.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik