Mozaik

Nepálban található Ázsia legveszélyesebb autópályája

Facebook
Facebook
Az autópálya egyik kanyargós szakaszát a Himalája lábánál több ezer kis tükör szegélyezi.

Mulkot Bazar falu közelében, Kelet-Nepálban, a Banepa Sindhuli Bardibas Road néven is ismert 158 kilométer hosszú autópálya egy szeles szakaszán az egyik támfalat több ezer kis tükör borítja. A tükröket Seti Devi Mata istennőnek ajánlják fel imaként az arra járók, hogy elkerüljék a baleseteket, írja az Atlas Obscura.

Kapcsolódó
Elkészült az első via ferrata a Magas-Tátrában
Az új vasalt út hossza megközelítőleg 450 méter.

A 158 kilométer hosszú autópálya összeköti a Katmandu-völgyet Kelet-Teraival. Noha ez egy viszonylag rövid autópálya, a földcsuszamlásoknak és a földrengéseknek kitett Himalája lábánál átvezető út nagyon sokáig, összesen 19 évig épült. Ma ezt az autópályát tartják az egyik legjobban megépített útnak Nepálban, de az egyik legveszélyesebbnek is Ázsiában.

Wikipedia.com

Az autópályán az út négy-öt órát vesz igénybe. A kilátás páratlan Nepál tájára (feltéve, hogy közben valaki nem válik a táj részévé). Mivel nincsen leállósáv, megállni nagyon veszélyes, így a tükröket megcsodálni sincsen nagyon mód. Ha valaki megpróbál megállni, elkerülhetetlenül szembesülnie kell a sofőrök szakadatlan dudálásával, figyelmeztetésével, hogy éppen a kanyarban száguldanak.

Facebook

Ennek ellenére a falon egyre bővül a tükrök száma, és aki erre jár, hihetetlen élménnyel gazdagodik.

Kapcsolódó
A híd, ahol hajók úsznak az autók felett
Míg a legtöbb híd esetében az autók haladnak át a víz felett, itt a víz folyik el az út felett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik