Mozaik

Rejtélyesen pusztulnak el kutyák és macskák Polgárdiban

Getty Images
Getty Images

A közösségi médiában megjelent információk szerint Polgárdiban több kutya és macska rejtélyes körülmények között pusztult el, közölte a Fejér vármegyei település önkormányzata a Facebook-oldalán.

Mint fogalmaztak, az esetek többszöri ismétlődése miatt erősen feltételezhető, hogy ismeretlen személyek mérgezett ételt dobtak be a magáningatlanok udvarain tartott ebeknek.

Közölték: a legtöbb mérgezés tünete hasonló, és mivel a tünetek hirtelen jelentkeznek, sokszor már csak percek állnak rendelkezésre a beavatkozáshoz.

A legfontosabb intő jelek lehetnek az érintett állatoknál: letargia, hányás, hasmenés, nehézlégzés, étvágytalanság, túl sok vízivás, nyáladzás, gyomorfájdalmak, görcsös rohamok, íny vagy száj színének megváltozása, rendszertelen szívverés, remegés. Ha a tünetek bármelyikét tapasztalja kutyáján, macskáján, fontos a mielőbbi cselekvés, ám a hánytatás sokszor káros is lehet, ezért ilyen gyanú esetén azonnali állatorvosi ellátás szükséges

– írták.

Felhívták rá a figyelmet: a mérgezés az állatkínzás legsúlyosabb tünete, bűntettnek minősül, amit a büntető törvénykönyv 5 évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

Az önkormányzat kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a városban történt mérgezésekkel kapcsolatban, látott vagy hallott valamit, esetleg az ingatlanán található térfigyelő kamera rögzített olyan gyanús személyt, aki a bűncselekmény elkövetésével alaposan gyanúsítható, haladéktalanul tegyen bejelentést a Polgárdi Rendőrőrsön.

Kapcsolódó
Fontos jelentése van a pórázon lévő sárga szalagnak
Azt jelzi, hogy a kutyának térre van szüksége.
Olvasói sztorik