Mozaik

Újra megrendezik a „magyar Woodstockot” Miskolcon

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Az 1973-as miskolci rockfesztivál ötvenedik évfordulójára A Rock 50 legendája címmel újra rockfesztivált rendeznek június 10-én a borsodi városban.

Fél évszázada, 1973. június 10-én tartották a miskolci rockfesztivált, amely meghatározó eseménye volt a hazai könnyűzenei életnek. A rendezvényt hazánk első fesztiváljaként tartják számon, amelyen a kor legjelentősebb előadói léptek fel – idézte fel Veres Pál polgármester.

Bejelentette, hogy az 50. évforduló tiszteletére idén újra megrendezik a rocktörténetírók által csak “magyar Woodstock”-ként emlegetett fesztivált.

A városvezető a kultúra évének nevezte 2023-at Miskolcon, hiszen idén “kiemelkedő évfordulókat” ünnepel a vármegyeszékhely: a mai Magyarország első kőszínháza 200 éve nyitotta meg kapuit, a teátrumot több alkalommal is vezető, dinasztiaalapító Latabár Endre 150 éve hunyt el, 60 éve alakult meg a Miskolci Szimfonikus Zenekar, 30 éve a Miskolci Bábszínház, és idén ünnepli fennállása 40. évfordulóját a Miskolci Állatkert. A város egyik kiemelt eseménye lesz idén a fesztivál 50. évfordulójáról való megemlékezés.

A Lovagi tornák terén az olyan népszerű zenekarok mellett, mint az Ivan and the Parazol, Péterfy Bori és a Love Band vagy a Bohemian Betyars, az ötven évvel ezelőtti fesztivál több résztvevője is ott lesz, köztük a P. Mobil, Török Ádám, aki a Mini Art-űrrel és Tátrai Tibor, aki új formációjával, a godfaterrel lép színpadra, de az LGT-tagokat is felvonultató Zenevonat produkciót is hallhatja a közönség.

Június 9-én országos rocktörténeti kiállítás nyílik a Városháza aulájában, és nemzetközi fesztiváltörténeti konferenciát is rendeznek a magyarországi és külhoni korai rockfesztiválok történetéről a Városháza dísztermében. (MTI)

Kapcsolódó
Hatalmas összefogással megmenekült a Miskolctapolcai Barlangfürdő
A fürdő dolgozói és a helyi turisztikai vállalkozók is fellélegezhetnek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik