Mozaik

Hatalmas összefogással megmenekült a Miskolctapolcai Barlangfürdő

FACEBOOK/MISKOLCTAPOLCA BARLANGFÜRDŐ ÉS AQUATERÁPIA
FACEBOOK/MISKOLCTAPOLCA BARLANGFÜRDŐ ÉS AQUATERÁPIA
A fürdő dolgozói és a helyi turisztikai vállalkozók is fellélegezhetnek.

A Miskolci Fürdők Kft. október 10-től határozatlan ideig a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő szolgáltatásait is szüneteltetni fogja az energiaválság, a mindenkit sújtó infláció, a magas gáz és villamos áram ára miatt – írta meg a társaság korábban a barlangfürdő weboldalán.

A barlangfürdő Miskolc kiemelt turisztikai vonzereje, amelyhez számos helyi vállalkozás szervesen kapcsolódik, üzleti sikerességük, sőt fennmaradásuk függ tőle. Többféle megoldás is felmerült a fürdő további üzemeltetésére, mint például a hétvégi nyitva tartás, az energiaigényesebb szolgáltatások mellőzése, illetve a helyi vállalkozók közül többen jelezték, hogy anyagilag is szerepet vállalnának a működtetés érdekében.

Megszületett a döntés: október 28-án, pénteken újra nyit a fürdő.

Veres Pál, Miskolc polgármestere a BOON-nak elmondta, hogy 65-70 millió forintra volt szükség ahhoz, hogy a téli szünet végéig, azaz január 8-ig működni tudjon a Barlangfürdő. Az összeg nagy részét az önkormányzat a Városvédelmi Alapból finanszírozza, amihez a helyi és környékbeli szállásadók és vendéglátók mintegy 20 millió forinttal járulnak hozzá.

Ennek köszönhetően a fürdőben minden korábbi szolgáltatás elérhető lesz. Naponta reggel 8 és este 6 óra között tart majd nyitva a fürdő és a gyógyászati szolgáltatások reggel 8 és 16 óra között leszenek elérhetők a megszokott rendben. A napi zárás után rögtön lekapcsolják a nélkülözhető energiafogyasztó berendezéseket és a világítást a spórolás érdekében.

Veres Pál kiemelkedő jelentőségűnek nevezte a megállapodást, amellyel sikerült megmenteni a város első számú idegenforgalmi desztinációját. Mindez azt is jelzi, hogy a helyi összefogásnak megvan minden létjogosultsága a város ilyen fontos ügyeiben.

Kapcsolódó
Bezár a barlangfürdő Miskolctapolcán, 110 embernek mondanak fel
Az üzemeltető az energiaválság, a mindenkit sújtó infláció, a magas gáz és villamos áram árára hivatkozik, a 110 dolgozónak segítenek új munkahelyet találni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik