Virágzó vidékünk

Páratlan négyévszakos fürdőkomplexum épül Miskolctapolcán

Az ország egyik legnagyobb wellnessközpontjává válhat a Miskolctapolcai Strand, amely nyolc beltéri és két kültéri medencével bővül. Az új fürdőben valamennyi korosztály számára lesz külön részleg. Mutatjuk a látványterveket.

Miskolctapolcai Strandot a Modern városok program keretében 12,7 milliárd forintból bővítik, a beruházás a strand fejlesztésének második ütemeként valósul meg 2019-2020-ban – közölte Kriza Ákos a város polgármestere az MTI-vel.

A polgármester tájékoztatása szerint a „futurisztikus fürdőkomplexumba” nyolc beltéri és két kültéri medencét terveznek, az új létesítmény “szerves egységet alkot majd” a strandfürdő 2015-ben átadott első ütemével.

Látványterv: MIDMAR Nonprofit Kft. – Miskolc turisztikai szervezete

Négyévszakos családi élményfürdőA tervek szerint a fürdőben valamennyi korosztály számára lesz újdonság, a különböző életkori igényeknek megfelelő szolgáltatások külön épületrészbe kerülnek, így épül majd gyermekvilág, egy a tizenéves korosztályt kiszolgáló önálló egység, de az idősebbek, a pihenni, vagy éppen gyógyulni vágyók számára is külön részlegek épülnek.

Látványterv: MIDMAR Nonprofit Kft. – Miskolc turisztikai szervezete

Az új létesítmény 70-100 új munkahelyet, és évi 280 ezer új látogatót jelent majd Miskolcnak és a miskolctapolcai üdülőövezetnek.

A barlangfürdőből kap vizet

Az új élményfürdő vizét elsődlegesen a Barlangfürdő vágataiban található termálforrás biztosítja majd. A vízellátást eredetileg egy új termálkútból tervezték megoldani, ezért még 2017-ben a strand egykori gyermekmedencéjének helyén kútfúrásba kezdtek, ahol végül nem találtak termálvizet.

Látványterv: MIDMAR Nonprofit Kft. – Miskolc turisztikai szervezete

Megújul a fürdő környezete is

„A miskolctapolcai fürdőkomplexum megépülésével 2020-tól egy kisvárosnyi terület szolgálja majd a fürdőzni, kikapcsolódni vágyókat, megújul ugyanis a Barlangfürdő melletti, sétányokkal tarkított őspark is a csónakázótóval együtt. Az idevezető utak mindegyikét korszerűsíti az önkormányzat, és kerékpárút is épül.” – hangsúlyozza Kriza Ákos.

Címlapfotó: MIDMAR Nonprofit Kft. – Miskolc turisztikai szervezete

Hazánk gyógyvizeinek jótékony hatása 8 területen is mutatkozik
Nyolc nagyobb csoport létezik, érdemes megismerni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik