Virágzó vidékünk

Komárom is felkerült a gyógyhelyek listájára

Gyógyhellyé nyilvánította az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a komáromi Brigetio Gyógyfürdő környékét. A minősítéssel újabb pályázati forrásokhoz juthat a város, írja a komaromhirado.hu.

A lap emlékeztet, a városvezetés még tavaly hozott döntést a Brigetio Gyógyfürdő környékének gyógyhellyé nyilvánításáról. Az önkormányzat kiemelt stratégiai céljai között szerepel ugyanis a helyi egészségturizmus fejlesztése, ezért kezdeményezte a terület felminősítését, melyet hosszú folyamat előzött meg.

A gyógyhely területén a levegőtisztaságot és a zajmérést szakemberek segítségével állapították meg, akiknek évszakonként két hetet kellett folyamatosan mérniük

– mondta el Molnár Attila.

termalfurdo.hu

A polgármester hozzátette, a gyógyhellyé minősítés egyebek közt azt is igazolja, hogy a komáromiak kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, a levegő tisztaságára és a település rendezettségére.

Azért is fontos, hogy megszerezte a terület a gyógyhely minősítést, hiszen ennek köszönhetően hatékonyabban érvényesülhet az egészségturizmus piacán Komárom. A minősítéssel olyan pályázati forrásokhoz juthat a város, amelyből számos környezetépítő és -szépítő fejlesztés valósulhat meg

– emelte ki a város első embere.

Kiemelt kép: Facebook/Komáromi Gyógyfürdő

12 balatoni strand kapott csúcsminősítést
A "Legzöldebb strand különdíjat" a Balatongyörök Községi Strand kapta. 
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik