Virágzó vidékünk

Hajdúnánás lett Magyarország 35. gyógyhelye

Hajdú-Bihar megyében Hajdúszoboszló és Debrecen után a város harmadikként szerezte meg ezt a magas szintű elismerést.

A két évig tartó folyamat eredményeként Hajdúnánás, Magyarország 35. minősített gyógyhelye lett. A település 2018. március 24-én kapta meg az ÁNTSZ OTH által kiállított gyógyhellyé minősítő határozatot, melynek köszönhetően a hajdúsági fürdőváros is csatlakozott az ország legelismertebb gyógyturisztikai célpontjai közé.

A minősítés során, a helyi gyógytényezők mellett vizsgálták a megfelelő infrastruktúrát, a kiemelten védett területre előírt levegőtisztasági értéket, minden évszakban a zajszintet, valamint a zöldterületek meglétét és minőségét is.

A város számára a gyógyhellyé minősítés nemcsak marketing, hanem pályázati szempontból is fontos turisztikai állomás, hiszen több hazai, illetve uniós pályázat előtérbe helyezi a gyógyhelyeken megvalósuló fejlesztéseket.

Ezen kívül több nyugat-európai ország egészségbiztosítója megtéríti az ügyfeleinek a magyarországi gyógykezelés költségét, amennyiben a balneoterápiás gyógykezelés gyógyhelyen valósul meg, így remélhetőleg a külföldről érkező vendégek száma is emelkedik Hajdúnánáson.

Az 1962. július 15-én megnyitott strand létét az 1019 méter mélyről feltörő 67°C-os gyógyvíznek köszönheti. A Hajdúnánási Gyógyfürdő 14 hektáros területe csendes, árnyas parkosított zöld területeivel kedvenc helye a pihenésre, gyógyulásra vágyóknak.

Egy feszített víztükrű úszómedence, egy pancsolómedence, két tanmedence csúszdákkal és két gyógymedence nyújt felfrissülést vagy éppen élményteli perceket.

Az Aranyszalma Gyógycentrum 5 tangentoros kezelővel, 6 masszázs szobával, 2 állásos súlyfürdővel, iszappakolóval, medencékkel, kiszolgáló helyiségekkel, szabadtéri fürdőzési lehetőséggel és betegirányítási rendszerrel, gőzkamrával, infraszaunával és további szolgáltatásokkall várja a pihenni és gyógyulni vágyókat.

Kiemelt szolgáltatásaik közé tartoznak a balneoterápiás kezelések, melyet állandó és ideiglenes lakosok számára az önkormányzat térítésmentesen biztosít 2 x 15 db kezelés erejéig – olvasható az önkormányzat közleményében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik