Mozaik

Ilyen gigászi fekete amurt ritkán fognak az országban

Levi Lures
Levi Lures

A Pecaverzum vette észre a MatchFishing Horgászbolt és SHE Szarvas minapi Facebook bejegyzését, miszerint a Szarvas-Békészentandrási Holt-Körösön – más nevén a Kákafoki-holtágon – elképesztően nagy fekete amurt fogott pergetős módszerrel egy horgász.

Ismeritek azt az érzést, mikor fél órája fárasztotok kajakból egy komolynak ígérkező harcsát, ami rúgja a zsinórt, nyomja fel a bubikat, bemegy a csónak alá vagy épp komótosan vontat maga után, majd mikor végre sikerül felhúzni, akkor a harcsátok egy szempillantás alatt átváltozik egy másfél méteres, kb 40 kilós fekete amúrrá? Na én már tudom milyen ez

– számolt be kalandjáról Levi Lures.

Mivel a horgász nem készült ekkora halra, esélytelen volt felemelni, csupán a parton egy földes területen tudta elhelyezni – amiért elnézést is kért a horgásztársaktól. Néhány nagyon gyors fotó után természetesen visszaengedte a vízbe, a hal pedig pillanatokon belül erőre kapott és elúszott.

A fekete amur tömegét a horgász nem tudta lemérni, csupán tippelt a 40 kilóra. A Pecaverzum ugyanakkor megjegyzi, hogy az abszolút magyar országos rekord fekete amurt, egy 40,73 kilogrammos példányt szintén a Kákafoki-holtágból fogta ki 2021 májusában Maczik Pál.

Kapcsolódó
Hatalmas folyóvízi torpedót emeltek ki a Rábából
Felhőszakadás közben akadt a testvérpár horgára a gigahal.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik