Életmód

Hatalmas folyóvízi torpedót emeltek ki a Rábából

pecaverzum/simon zsolt
pecaverzum/simon zsolt
Felhőszakadás közben akadt a testvérpár horgára a gigahal.

Simon Zsolt és öccse, Norbi – akik rendszeresen “üldözik” a méretes, békés halakat, köztük is kiváltképp az amurokat – csaltak horogra egy hatalmas folyóvízi torpedót, azaz amurt a Rába rábapatonai szakaszán a napokban, írta a Pecaverzum.

Kapcsolódó
Hatalmas amurt fogtak egy somogyi tóban
Sorra dőlnek meg az egyéni rekordok.

A rendkívül izmos, nagytestű amurt azért nevezik torpedónak, mert alakja a torpedóhoz hasonlít.

Minden nap etetünk általam savanyított kukoricával, ami sima kukorica, kefír, víz és négy nap légmentesen érlelés eredménye. Általában hajnali háromkor szoktunk kelni, a mostani nagy fogásnál viszont csak reggel 8-kor kezdtük el a horgászatot

– mondta a portálnak Zsolt.

Egy bottal horgásztak, mert kaptak egy kisebb felhőszakadást. Fél órán belül fogtak egy  13 kilós amurt, majd 11 óra 30 perc körül, amikor újabb égi áldás érkezett, megakasztották a gigapéldányt.

Húsz percig tartott a fárasztás igazi amuros kirohanásokkal tarkítva, a szák előtt tizenkétszer repült el a hal

– emlékezett az idősebb testvér.

A súlyát nem mérték, hogy minél hamarabb újra vízbe tehessék, a hossza azonban árulkodó: teljes egészében 119 centi, faroktőig 105 volt.

Korábbi rekordlistás fogások alapján – a fogott halak súlyát és hosszát – elemezve szinte bizonyos, hogy 25 kiló körüli vagy inkább azt meghaladó egyedről lehet szó, aki már újra a Rábában éli életét.

Kapcsolódó
Így dézsmálja a nádast vizeink titokzatos hala
Az akár 30 kilogrammosra is megnövő amur rajong a zöld nádért.
Olvasói sztorik