Mozaik

Előbb macskának, majd borznak nézte a piac bejáratánál ücsörgő állatot, de nagy meglepetés érte, amikor közelebb ment

Múlt pénteken reggel reggel Róth László piacfelügyelő a kora hajnali szürkületben messzebbről nagyobb macskának, kicsit közelebbről már inkább borznak nézett egy állatot, de végül kiderült, egy legalább spániel méretű hód ücsörög a tapolcai piac bejáratánál, írja a tapolcaimedia.hu.

A lap tudósítása szerint a piacfelügyelő nagyon meglepődött, amikor álmos szemekkel megpillantotta a városi környezetben enyhén szólva is szokatlan látványt nyújtó nagytestű rágcsálót.

Azonnal hívta a 112-t, a helyszínre Németh Stella rendőr őrmester és Bacsa Ákos rendőr főtörzsőrmester érkezett ki.

Az egyenruhások egy zöldséges ládát felülről ráengedtek az állatra, majd egy vastag kartonpapírt csúsztattak a láda alá. Az így fogságba került, egyébként fokozottan védett emlőst beemelték Róth László autójába, majd Bacsa Ákossal együtt levitték a déli elkerülő nagyparkolójához. Ott a pataknál, az átfolyó közelében szabadon engedték az egyébként is vizes élőhelyhez szokott, mindvégig szelíden viselkedő élőlényt.

Rendőrség

Ekkor történt a csoda. Ez a kicsi jószág megköszönte amit tettünk érte. Felénk fordult, felállt két lábra, ránk nézett, mint aki a háláját szeretné kimutatni, belenézett mindkettőnk szemébe, majd szépen lassan besétált a patakba és elúszott a Balaton irányába

– mesélte a lapnak Róth László.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik