Mozaik

16 ezer illusztrált csempe díszíti a Lelkek kápolnáját

wikimedia commons
wikimedia commons
Fotóra kívánkozó szépség.

Az emberek szeretnek utazni, gyakran utaznak idegen országokba, s ilyenkor szívesen keresnek fel lélegzetelállító tájakat, építészeti alkotásokat.

Ez utóbbiak közé tartozik a portugáliai Portóban található Capela das Almast, azaz a Lelkek kápolnája, amit feltétlenül látni kell, írja a mymodernmet.com.

wikimedia commons

Ez az épület igazi építészeti látványosság, hiszen  15 947 kék-fehér kerámialap borítja. Az egyedi darabok egyetlen masszív gyönyörű dizájnt alkotnak a neoklasszikus kápolna teljes külsején.

A csempéket Eduardo Leite tette az épület falára 1929-ben.

A különböző jelenetek kétségkívül monumentálisak, lenyűgözőek egyben nézve, de az egyes művek bonyolultsága közelebbről is megkívánja a megtekintést.

wikimedia commons

Az illusztrációk Assisi Szent Ferenc és Szent Katalin életét ábrázolják különféle vallási történeteken keresztül, beleértve Szent Ferenc halálát és Szent Katalin vértanúhalálát. Egyéb részletek, köztük repülő angyalok és díszes filigrán díszek is észrevehetők a nagy egészben.

A kápolna elülső oldalán egy ólomüveg ablak található az ajtó fölött.

A Lelkek kápolnája Porto Sаntо Ildеfоnsо kerületében található, a Ruа de Santа Саtаrinа nevű nagy bevásárló utca közepén. Egyedi homlokzatával a környék egyik leglátogatottabb, Instagramra kívánkozó turisztikai látványossága.

Kapcsolódó
Tüneményes kápolna épült a németbányai erdőszélen
Németbánya egyik varázslatosan szép erdőszéli magántelkén épített fel egy mindenki számára látogatható  kápolnát egy erdőmérnök.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik