Virágzó vidékünk

Tüneményes kápolna épült a németbányai erdőszélen

Németbánya egyik varázslatosan szép erdőszéli magántelkén épített fel egy mindenki számára látogatható  kápolnát egy erdőmérnök.

A kápolna építője Ubrankovics Pál erdőmérnök, az egyhajós faépület tornyában pedig Gombos Miklós őrbottyáni harangöntő által készített, 39 kilogramm súlyú harang lakozik – írta meg a Veol.

Facebook/Nagy Pál

A templomocska puritán, egyetlen szobra és a bejárat feletti kép Szűz Máriát ábrázolja.  Az oldalfalakon az erdész-vadász irodalom legismertebb művelője, Fekete István műveiből vett idézetek olvashatók, akinek valamennyi írását áthatja a természetszeretet, a keresztény hit, az emberek iránti szeretet, tisztelet, optimizmus és a derű. Néhány padján megpihenhet és imádkozhat a megfáradt turista.

Az erdő kápolnáját az erdő szeretete és az a szellemiség hozta létre, melyet az egykori (1967–1972) Soproni Erdészeti Technikum igazgatójának és tanárainak köszönhetünk

– mondta az erdőmérnök megnyitójában.

Kiss Albertné Holeczky Éva

A felekezet nélküli kis kápolnában esküvőket, ökumenikus istentiszteleteket lehet majd tartani, vagy egyszerűen csak megpihenni, imádkozni, gyönyörködni a természetben.

Kapcsolódó
265 éves Somogy egyik legszebb kápolnája
Ma már csak Szent Donát napján tartanak itt misét.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik