Mozaik

Tíz éves lett Brúnó, a közkedvelt tűzoltó százados

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Az aktív nyugdíjason meg sem látszik a kora.

Ha tehetné, gyertyát fújna, hiszen most ünnepli a születésnapját az ország egyik legkedveltebb, és egyben leglustább tűzoltója, Brúnó.

Egy ország ismerhette aktív évei során a salgótarjáni négylábú tűzoltót, Brúnó századost, aki 2013. októberében “szerelt fel” a salgótarjáni tűzoltókhoz és rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert, írja a nool.hu

A zsemleszínű labrador 2013. május 10-én született Egerben és 7 éven át szolgálta hűen a környék, de főként a laktanya biztonságát. Közben természetesen közkedvenc lett, akit gyerekek és felnőttek egyaránt imádtak. A laktanyába érkező gyermekcsoportok minden alkalommal valósággal körülrajongták, a százados pedig kivétel nélkül nagy örömmel fogadott mindenkit és élvezte a simogatásokat.

A tűzoltókutya 2020. júniusában vonult nyugdíjba. Persze nem került túl messze a tűzoltóktól, szolgálati helyét ugyanis Kecskés Bencéhez, a korábban a Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, napjainkban pedig a Szécsényi Katasztrófavédelmi Őrsön dolgozó tűzoltójához helyezte át, ráadásul gyakran találkozik kirándulások vagy látogatások alkalmával korábbi “munkatársaival” is.

A nyugdíjas tűzoltókutya jelenleg Salgótarjánban, családi házban lustálkodik, napozik. Imád enni, a cicákkal azonban a mai napig nincsen jóban.

Brúnó május 10-én lett tíz éves, de szerencsére remek egészségnek örvend. Gazdájával rendszeresen járnak kirándulni a környező hegyekbe és várakhoz, a századosnak pedig meg sem kottyannak a tappancsokon megtett kilométerek.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik