Mozaik

Újdonságokkal is készül az idei Anna-bál

youtube.com
youtube.com
Idén először rendezik meg a Szerenádok éjszakáját, a Tagore sétányon, valamint a város több vendéglátóhelyén pedig a békebeli kávéházi cigányzene hagyományait felelevenítve prímások zenélnek majd.

Július 29-én kerül sor az idei, 198. Anna-bálra Balatonfüreden. Az évtizedek óta minden évben megrendezett patinás estre ezúttal is meghívást kap minden 18 éves balatonfüredi lány, valamint a város kulturális partnertelepüléseiről egy-egy pár. Lesz operaest, szívhalászat, prímás gála és újdonságként, a kávéházi cigányzene hagyományait felelevenítve, a Tagore sétányon és a vendéglátóhelyeken játszanak majd a zenészek, írja az annabal.hu.

Az Anna-bál az ország egyik legrégebbi társadalmi eseménye, amelyen idén mintegy hatszáz bálozó vehet részt. Az eseményre az Anna Grand Hotel díszes termeiben, hangulatos udvarában kerül sor. A bál előtt a Vaszary-villa kertjében gyülekeznek a vendégek, nnen indul majd a zenés menet, itt akasztják – hagyományosan – a hölgyek nyakába a sorszámozott herendi porcelán szíveket.

A báli közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, akik közül majd a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

A hamarosan bicentenáriumát ünneplő Anna-bál és a hozzá kapcsolódó Anna Fesztivál ezúttal az ötvenes-hatvanas évekbe, a táncdalfesztiválok világába is elkalauzolja a vendégeket. A hagyományos palotást az Operaház balettművészei táncolják, a Mendelssohn Kamarazenekar pedig kisebb koncertet ad.

Július 24-30. között zajlanak az Anna-bálhoz kapcsolódó Anna Fesztivál eseményei, amelyeket az EKF 2023 programmal közösen szervez meg a város. A Gyógy téren felállított nagyszínpadon az Állami Operaház operaesteket tart, világhírű darabokból csendülnek majd fel részletek.

Újdonság, hogy idén először rendezik meg a Szerenádok éjszakáját, melyen különleges hangulatot ígérnek a füredi 18 éves lányok részére adott vonószenekaros éjjeli koncertek. Szintén újdonság, hogy a Tagore sétányon és a város több vendéglátóhelyén a békebeli kávéházi cigányzene hagyományait felelevenítve prímások zenélnek majd. A romantikázás mellett a közönség megszavazhatja az utcazenészként is feltűnő vonószenei formációk legjobb prímását is

– áll a közleményben.

Természetesen az újdonságok mellett a már ismert hagyományos momentumok sem maradnak el, így lesz Szívhalászat, és a Hagyományok Házával közösen megtartja a város a prímások gáláját is.

A belépők már igényelhetők.

Kapcsolódó
Hungarikum lett a balatonfüredi Anna-bál
A hungarikumok száma 85-re emelkedett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik