Virágzó vidékünk

Résztvevői rekordot dönt az idei füredi Anna-bál

Youtube.com
Youtube.com
A bálon a közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, akik közül a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

Ötszáz vendéget várnak az idei 196. Anna-bálra, és minden korábbinál több 18 éves füredi lány vesz majd részt a július 31-én rendezendő eseményen. A patinás rendezvényt ezúttal is az Anna Fesztivál eseményei előzik meg. Lesz prímásverseny, szívhalászat, operagála és utcabál, írja az annabal.hu.

Kapcsolódó
Kék Hullám: ez a legjobb balatoni strand 2021-ben
43 balatoni strand kapott Kék hullám zászló minősítést.

Tavaly a járvány miatt elmaradt a bál, ezért úgy döntöttünk, hogy az idei elsőbálozó hölgyek mellett ezúttal meghívjuk a tavaly 18 éves füredi lányokat is. Szeretnénk a díszudvart kényelmesebbé tenni, bízunk benne, hogy az új elrendezéssel alkalmasabb lesz a társasági életre

– fogalmazott Bóka István, polgármester.

A bál estéjén az Anna-báli szépek lovasfogatain lehet majd sétakocsikázni. Egyedülálló módon mezőhegyesi, szilvásváradi és bábolnai ménesgazdaságok fogatai közül választhatnak a vendégek.

A báli szív színe idén az erőt, a hűséget és a reményt szimbolizálja majd, ezért piros-fehér-zöld lesz a porcelánszív. A bálon a palotást az Operaház balettművészei táncolják, újdonság, hogy az elsőbálozóknak is külön tánca lesz. A bál szépét és két udvarhölgyét éjfélkor mutatják be, ők másnap délelőtt a Kisfaludy Színpadon is láthatók lesznek, majd sétakocsikáznak a városban.

Idén is megrendezik az Operagálát, előtte egy nappal a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel, vasárnap este pedig a Gyógy téren operafilm vetítés lesz. Az eseményhez prímásverseny is kapcsolódik, a bál hetében cigányprímások mérik össze a tudásukat. Újdonság, hogy fiatal prímások is zenélnek majd illetve a versenyzőknek nótaénekest is kísérniük kell.

A bálon a közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, akik közül aztán a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit. Az idei bálon részt vesz a 2019-es bál szépe is, aki egyedülálló módon, két éven át viselte az Anna-bál szépe címet.

A bált a július 26-31. között zajló Anna Fesztivál programjai előzik meg.

Kapcsolódó
Kevés olyan szökőkút van a világon, mint a balatonfüredi
A kút a megszokott kör alakúval szemben ellipszis formájú, és mindemellett feszített víztükrű.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik