Virágzó vidékünk

Kevés olyan szökőkút van a világon, mint a balatonfüredi

A kút kialakítása a megszokott kör alakúval szemben ellipszis formájú, és mindemellett feszített víztükrű.

Ellipszis alakú, feszített víztükrű szökőkúttal gazdagodott Balatonfüred. A szökőkút egyedülálló látványosság, a világon sincs sok belőle, írja a veol.hu.

Balatonfüred mindig igyekezett, hogy a városban sok zöld terület legyen, nemrég a település egy új parkkal is gazdagodott padokkal, napozóágyakkal. Ide került a különleges kialakítású szökőkút is.

4 magyar város Közép-Európa legromantikusabb helyei között
Balatonfüred, Eger, Szentedre és Tokaj került be a Top 15-be.

A kút kialakítása miatt számít egyedülállónak, ugyanis a megszokott kör alakúval szemben ellipszis formájú, és mindemellett feszített víztükrű. A medencénél lévő rácson távozik el a víz, ami a fúvókákon keresztül kerül oda, ezzel állandó a vízszint. Látható egy oszlopos vízsugár is, ami egy habosított vízkép. Ebben az esetben a levegővel keveredik a víz, amit messziről is jól lehet látni.

Ezenkívül van három, ellipszis formában kialakított fúvókasor, mindegyik külön működik. A medence szélén tíz harang alakú vízképet is látható. A szökőkútnál 36 nagy teljesítményű LED-lámpát is beszereltek, amelyek esetében fokozatosan megy át egyik szín a másikba, ezzel több millió színképet lehet előállítani.

A szökőkút reggel tíz órától este fél kilencig működik, és nemsokára zenés is lesz.

Balatonfüred az idei télen újabb látványossággal lepi meg az érdeklődőket, ugyanis a téren egy korcsolyapályát is kialakítottak, ami valódi jéggel várja majd a téli sportok szerelmeseit.

Ilyen a jó bor, melyből nem hiányzik a női szenvedély
Veres Zsuzsa tudja, hogy a jó bor íz-, illat- és aromagazdag, annak lelke van.
Olvasói sztorik