Mozaik

Töppedt pocsolyából mesebeli dísztóba menekítették a békaporontyokat

Királyné Vaszkó Noémi
Királyné Vaszkó Noémi
Minden élőlény számít.

Oldalunkon többször adtunk hírt bajba jutott állatok megmentéséről, a napokban a fővárosban ismét történt egy érdekes eset a 15. kerületben.

A Harsányi Kálmán utca 83. szám előtti murvás parkolóban egy-egy eső alkalmával jókora tócsák gyűlnek össze. Az időszakos pocsolyákban gyakran megtelepednek apróbb élőlények.

A legutóbbi esőzést követően temérdek ebihal ragadt egy kiszáradó pocsolya fogságába. 

Egy aggódó természetvédő osztotta meg a rossz hírt, jelzésére rövid időn belül több állatbarát is megmozdult. Királyné Vaszkó Noémi is köztük volt, úgy döntött, kimenekíti az apró békaporontyokat. Az állatmentő hölgy lapátot ragadott, majd a helyszínre sietett.

Nem történt nagy dolog, fogtam egy vödröt, megtöltöttem a kerti tavamból vízzel, hogy mégse a csapvízbe tegyem az ebihalakat. Lenyúltam a (mentett) hörcsögöm almozó lapátját és kimentem a pocsolyához. Persze szakadni kezdett az eső, időm pedig nem volt sok, de olyan 10-12 ebihalat összevadásztam és hazavittem. Most reménykedem, hogy megmaradnak. Azóta nem láttam őket, de van hová elbújniuk a tóban

– mesélte Királyné Vaszkó Noémi a Sokszínű vidéknek

Facebook / Királyné Vaszkó Noémi

Az ebihalak esetében az állatbarát gondosan és szakszerűen járt el, amikor óvatosan kiemelte, majd a kerti tóhoz szállította az apró békaivadékokat. A Fóton élő hölgynek nem ez az első állatmentése, korábban már egy hörcsögön is segített. Pazar házikót kapott a rágcsáló az állatbaráttól. Noémi talált már siklót, sérült madarat, vakondot, sőt, egy eldobott facsemetét is, ami ma már a “házukat őrzi”.

Királyné Vaszkó Noémi

Vannak, akik kiteszik a megunt házikedvencet az út szélére, másoknak ezzel szemben egy aprócska élőlény sorsa sem közömbös. Noémi jó példája reméljük “ragadós” lesz, és másokban is felébreszti majd az állatok iránti tiszteletet.

Kapcsolódó
Pöttöm páncélosra bukkantak az Ostorosi-tónál
Aprócska hüllőre bukkantak a Bükki Nemzeti Park területén.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik