Mozaik

Újraélesztett egy picinyke hüllőt a természetbarát

facebook / MME / KHVSZ
facebook / MME / KHVSZ
Szívmasszázst kapott az alélt hüllő.

Egy gyík szerencsés megmeneküléséről tudósított egy természetbarát Facebook-bejegyzése.

Kapcsolódó
Elárvult kölykök érkeztek a Petesmalmi Vidraparkba
Két árva vidrakölyökkel bővült a menhely.

Nem mindegy, hogyan gyűjtjük otthon az esővizet, a környezettudatos megoldásoknak gyakran vannak természetromboló hatásai, amelyekre figyelni kell. Babocsay Gergely például az esővízgyűjtő hordóba felejtette el beletenni azt a faágat, mellyel segíti a vízbe hulló élőlényeket. A figyelmetlenség eredménye az lett, hogy egy fali gyík, miután belepottyant az esővízgyűjtőbe, nem tudott belőle kimászni.

A pórul járt hüllő a hasával felfelé lebegett élettelenül a vízben, amikor rátalált a férfi. Innentől azonban egészen váratlan fordulatot vett az eset.

facebook / MME / KHVSZ

Heves önhibáztatás közepette kezdtem előkészíteni a kipreparálását, hogy legalább a múzeumi gyűjtemény és a tudomány nyerjen a halálával. Ahogy tartottam az ernyedt izmoktól ide-oda nyeklő testét, hirtelen eszembe jutott, hogy ha nem hullamerev, akkor még az sem kizárt, hogy csak eszméletlen. Finom mozdulatokkal nyomogatni kezdtem tüdő magasságban, és láss csodát megmozdult, és mint a Baywatchban, hirtelen hatalmasakat kezdett szippantani a levegőből.(…)

– írta a megmentő.

Az új erőre kapott hüllő az éjszakát egy befőttes üvegben töltötte, de reggel visszanyerte szabadságát. A családi ház napos oldalán elengedte Babocsay Gergely, akinek tanulsággal is szolgált a történet. Az állatmentő szerint annak, aki esővizet gyűjt nyitott hordóba, sosem szabad megfeleldkezni egy életmentő faág behelyezéséről.

Kapcsolódó
Teknős lógott ki a döglött harcsa szájából Orfűn
Amikor a támadást a préda éli csak túl.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik