Mozaik

Papírszemét közül mentettek kiscicákat Szentendrén

Árvácska Állatvédő Egyesület
Árvácska Állatvédő Egyesület
A cicáknak szerencséjük volt, mert az Árvácska Állatvédő Egyesület menhelyére kerültek, ahol egy anyamacska befogadta őket, amint felcseperednek, örökbe lehet fogadni őket.

Keservesen nyávogó hangokról érkezett lakossági bejelentés a VSZ NZrt. ügyfélszolgálatára, mely szerint a Szabadkai utcában lévő szelektív papír-hulladékgyűjtőből nyöszörgés hallatszik – írta meg a sztorit a szentendre.hu

A bejelentés után a szolgáltató munkatársai azonnal cselekedtek, a városi gyepmester és a rendészek segítségével a papír hulladékgyűjtőt felborították és egy zacskóban megtalálták a három, élő kismacskát. A mindössze néhány órás cicákat átadták az Árvácska Állatvédő Egyesületnek.

Sztakó Edit, a menhely vezetője elmondta, hogy a kiscicáknak szerencséje volt, mert éppen van náluk egy anyamacska, aki el is fogadta mindhármukat. Jelenleg a menhely munkatársai és a dajkamacska vigyáznak rájuk, tőlük lehet majd hazavinni őket.

A rendészet értesítette a rendőrséget, így ismeretlen személlyel szemben eljárás indult. A nyomozást segíti a VSZ NZrt. hulladékszigetet figyelő kamerája, melynek felvételét a rendőrség lefoglalta.

Kapcsolódó
Kimentették a 20 méter mély kútból a kiscicát
Az elmúlt napokban hol a havazás, hol a csúszós utak miatt volt dolguk a kaposvári életmentőknek.
Olvasói sztorik