Kertünk-Portánk

Közel 15 millió cicát tartanak Németországban

A legtöbb pénzt, majdnem 1,6 milliárd eurót macskaeledelre adták ki tavaly a gazdik.

A macska a legnépszerűbb háziállat Németországban, a második a helyen a kutyák, a harmadikon pedig a kisállatok vannak; házi kedvenceikre eurómilliárdokat költöttek tavaly az ott élő emberek, írta az MTI.

A statisztikák szerint a német háztartások 45 százalékában tartanak valamilyen háziállatot. A macskák száma tavaly 14,7 millió volt, a kutyáké 10,1 millió, a különféle kisállatoké pedig 5,2 millió. Összességében tavaly mintegy 34 millió házi kedvencet tartottak Németországban, ebben a számban a kisemlősök, a díszmadarak, halak és egyéb, terráriumban tartott állatok is benne vannak.

Gördeszkázik a világ legokosabb macskája
Bármit megtanul egy cica, ha van kedve hozzá.

A nem kevés házi kedvenc sok pénzébe is került a németországi állattartóknak: tavaly 5,1 milliárd eurót (majdnem 1800 milliárd forintot) költöttek állataikra. A szerdán közzétett 2019-es adatok szerint egy évvel korábban, 2018-ban 4,9 milliárd euróért vásároltak ennivalót és felszereléseket Németországban a házi kedvenceknek.

Az adatok összegzéséből kiderül, hogy a legtöbb pénzt, majdnem 1,6 milliárd eurót macskaeledelre adták ki tavaly Németországban, de majdnem ugyanennyit költöttek kutyatápra is.

Kiemelt kép: Pixabay

Rókamacskát fedeztek fel Korzikán
A szakemberek szerint rendkívüli felfedezésről van szó.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik