Mozaik

Kerekesszékkel közlekedik a Gyomaendrődön meglőtt macska

Állapota sokat javult, de valószínűleg önállóan járni már nem fog.

Idén szeptemberben a délutáni sétából hazafelé egy bokor alatt keservesen nyávogva talált rá házi kedvencére Gyomaendrődön Weigert Beáta. Az állat vérnyomokkal a testén egy bokor alatt feküdt bénultan, az már az állatorvosnál derült ki, hogy meglőtték, írta a Beol.

A Nyáú névre hallgató cicát Békéscsabán műtötték meg, és ott távolították el a légpuskából származó lőszert. A műtétet követően úgy tűnt, a macska nem fog tudni járni, ám Nyáú hihetetlen élni akarásának köszönhetően a családnak nem volt szíve elaltatni az állatot.

3 bagoly és 11 cica gazdája a Miskolci Egyetem tanára
Nagy barátságban élnek az állatok.

Az állat speciális gondozását viszont nem tudták megoldani, de szerencsére  jött a segítség: egy kőszegi állatbarát, Toldi Orsolya önként és fizetség nélkül vállalta a cica rehabilitációját. Az állatszerető hölgy – aki összesen 30 cicáról gondoskodik – Cikkcakknak keresztelte át a macskát. Naponta kétszer fürdeti, pelenkázza és tornáztatja. Egy ismerősének köszönhetően egy kerekesszék is készült Cikkcakknak.

Zsibrita András mozgássérült kutyákkal foglalkozik, többek között sérült állatok mozgását elősegítő eszközöket is készít. Az ő felajánlásának köszönhetően készült el Cikkcakk kerekesszéke, melyet már elég nagy magabiztossággal használ, bár jobban szeret a lakásban lenni

– mondta a portálnak Orsolya.

Bár Cikkcakk állapota sokat javult a kezeléseknek köszönhetően, jól tud egyensúlyozni, s talán megáll majd a négy lábán, de önállóan járni valószínűleg nem lesz képes.

Weigert Beáta egyébként feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A rendőrség állatkínzás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik