Virágzó vidékünk

Elárvult kölykök érkeztek a Petesmalmi Vidraparkba

facebook / Petesmalmi Vidrapark
facebook / Petesmalmi Vidrapark
Mindketten szépen növekednek.

Új jövevényekkel bővült a petesmalmi vidrapark, két bébi került az állatbarátokhoz a napokban – írta a Somogy Megyei Hírportál.

Kapcsolódó
Bravúrosan mentették meg a síró, árva vidrakölyköt
Videóra vették, ahogy az állatvédő hason fekve halássza ki a Séd patakból.

Két mostoha sorsú bundással, a négy hetes Borival és a nyolc hetes Borisszal bővült a napokban a petesmalmi vidrapark csapata. Bori a pest megyei Pilisről, a vidra srác Borisz pedig a hatvani horgásztó mellől érkezett Somogy megyébe.

A kis jövevényeket három óránként tápszerrel etetik cumiból. Borinak és Borisznak jó az étvágya és szépen fejlődnek. Ahogy elérkezik az ideje, halat fognak kapni, és a vidrabölcsődébe majd a vidraoviba kerülnek.

facebook / Petesmalmi Vidrapark

A Petesmalmi Vidrapark munkatársainak az a célja, hogy minél hamarabb felkészítsék a kis vidrákat a szabadban való életre, hiszen, ha megnőnek, visszaengedik az állatokat a természetbe.

A közel 100 hektáros petesmalmi területet 1998-ban vásárolta meg a Somogy Természetvédelmi Szervezet. A somogyi vidrapark környezetében kezdetben madármentéssel foglalkoztak, majd később a vidrák is helyet kaptak a fás-tavas környezetben. Az évek alatt ötvennél több sérült vidrakölykön segítettek a somogyi állatmentők.

Kapcsolódó
Jószívű támogatók segítettek a Petesmalmi Vidraparknak
A licitálók emberi nagyságukról tettek bizonyságot.
Olvasói sztorik