Mozaik

Zalai szakember lett az Év erdésze 2023-ban

Andrési Pál
Andrési Pál

Az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett, „Az Év erdésze” verseny idei országos döntőjének házigazdája, a június 15-én kezdődő 153. OEE Vándorgyűlésnek is helyszínt adó állami erdőgazdaság, a Bakonyerdő Zrt. volt.

Az OEE honlapján megjelent közlemény szerint június első két napján a szakmai tudásukat mérték össze a tavasszal zajlott területi válogatók legjobbjai, a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi és Balatonfüredi Erdészetének területén.

A két napos országos döntőt a Zalaerdő Zrt. erdésztechnikus szakembere, Jánosi Kristóf, a Lenti Erdészet kerületvezető erdésze nyerte, aki így büszkén viselheti az Év erdésze 2023 címet.

Agrárminisztérium

Az országos döntőben 15 versenyszámban 19 versenyző vetélkedett elméleti és terepi versenyszámok során. A sportszerűség jegyében, a korábbi éveknek megfelelően, a döntőt rendező házigazda erdőgazdaság nem indított versenyzőt.A versenyre az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó, felsőfokú erdészeti képesítéssel nem rendelkező, középfokú végzettségű erdész szakemberek, erdésztechnikusok jelentkezhettek.

Az Év erdésze szakmai verseny fontos küldetése az erdész hivatás társadalmi elfogadottságának, ismertségének növelése, a résztvevők szaktudásának és felkészültségének gyarapítása, a szakmát művelők közötti barátságok erősítése, a közösségi kapcsolatok ápolása és fejlesztése.

Eredmények, összetett verseny:

  • 1. helyezett: Jánosi Kristóf, Zalaerdő Zrt. erdésze
  • 2. helyezett: Szukhentrunk József, a TAEG Zrt. erdésze
  • 3. helyezett: Tratnyek Tamás, a SEFAG Zrt. erdésze
Kapcsolódó
Örökerdő üzemmódot tesztelnek a Pilisben
A lékvágás hatásait vizsgálják.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik