Mozaik

Pécsváradi szakember lett az év erdésze

Mecsekerdo.hu
Mecsekerdo.hu
Idén tizennegyedik alkalommal került sor a megmérettetésre.

Az Országos Erdészeti Egyesület minden évben megrendezi az év erdésze versenyt. Az idei országos döntőt Gerner László, a Mecsekerdő Zrt. Pécsváradi Erdészetének kerületvezető erdésze nyerte, így 2022-ben ő viselheti a megtisztelő címet, olvasható a Mecsekerdő weboldalán.

Kapcsolódó

A versenyt immár tizennégy éve az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó, középfokú végzettségű erdész szakemberek számára hirdetik meg. Ők azok a szakemberek, akik gyakorlati munkájukkal a leghatékonyabban formálják, folyamatos terepi jelenlétükkel megőrzik a magyar erdőket.

A megmérettetés legfontosabb célja az erdészek szaktudásának gyarapítása és korszerűsítése, a legmodernebb erdőkezelési elvek és eszközök alkalmazásának ösztönzése

– áll a közleményben.

Az országos döntő ezúttal a Pilisi Parkerdő Zrt. területén, Gyarmatpusztán zajlott. A döntőt megelőzően területi versenyek zajlottak hetekig, ezekről összesen több mint 200 erdész közül kerültek ki a döntő résztvevői.

Május 18-án és 19-én, a kétnapos döntőn végül húsz erdész (tizenkilenc az állami erdőgazdaságok képviseletében, egy erdész pedig versenyen kívül Székelyföldről) mérte össze tudását a legkülönbözőbb szakmai kategóriákban.

Az eredményhirdetésre május 19-én a Pilisi Parkerdő Zrt. gyarmatpusztai vadászházában került sor.

Kapcsolódó
Az elmúlt öt évben lassult a világon az erdőpusztulás
A tudósok szerint a klímaváltozás megállításának egyik legolcsóbb és leghatékonyabb módja az erdők megóvása.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik