Mozaik

A Szegedi Vadaspark állatai kapják meg a lefoglalt zöldségeket és gyümölcsöket

Facebook/Szegedi Vadaspark
Facebook/Szegedi Vadaspark
A kormányhivatal élelmiszerlánc-felügyelete által lefoglalt, de a fogyasztásra még alkalmas növényi élelmiszereket adják majd oda az állatkert lakóinak.

Erről írt alá megállapodást a Szegedi Vadaspark igazgatója, Veprik Róbert és a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal vezetője, Róth Márton.

A megállapodás aláírásakor a főispán elmondta, hogy a kormányhivatal az olyan élelmiszereket, amelyeknek az eredetét nem tudja az eladó igazolni, lefoglalják, és kötelességük megsemmisíteni. A még fogyasztásra alkalmas zöldségeket és gyümölcsöket pedig a vadaspark állatai kapják meg. A takarmánynak való zöldárút jellemzően a vármegye nagybani piacain foglalják le, Szegeden, Szentesen és Hódmezővásárhelyen – írta meg a Délmagyarország.

Kiderült, hogy nem kis mennyiségről van szó, hiszen tavaly 27 tonna takarmányt kapott az állatkert, és idén már 11 tonnánál tartanak.

Veprik Róbert, a vadaspark igazgatója pedig azt mondta, hogy gyümölcsöket és zöldségeket kapnak legtöbbször, de időnként déligyümölcsöt is raknak az állatok elé. Ez pedig az igazgató szerint komoly segítség az állatkertnek, hiszen az állatok takarmányozása jelenti az egyik legnagyobb tételt a vadaspark költségvetésében.

Kapcsolódó
Ilyen egy elefánt fogászati kezelése a Szegedi Vadasparkban
Olyannyira összeértek az állat agyarjai, hogy zavarták az elefántot az evésben is, így kiemelte közülük az ormányát, vissza viszont már nem tudta tenni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik