Mozaik

Madárszemmel is szép arcát mutatja Debrecen

MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt

Debrecen régi és modern ikonikus épületeit és a városképet fotózta le madártávlatból az MTI fotósa, Czeglédi Zsolt.

A képeken látható többek között a Debreceni Református Nagytemplom, a Debreceni Egyetem főépülete, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítvány helyi oktatási központja és a nemrég épült, új sport, illetve művészeti aréna is, a Nagyerdei Stadion és a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ.

Nézze meg a galériát:

Galéria
A drónnal készült képen a MODEM Modern és Kortárs Mûvészeti Központ (b) és a Hotel Lycium Debrecenben 2023. június 8-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Debrecen Magyarország harmadik legnagyobb területű és második legnépesebb települése, Hajdú-Bihar vármegye és a Debreceni járás székhelye. A település nevét már a 13. század óta írásos emlékek őrzik. Több mint 650 éve, 1361-ben városi rangot kapott.

A város jelképének számító Református Nagytemplom tornyából páratlan panoráma nyílik. A Csonkatemplom, a 150 éves Csokonai Nemzeti Színház, vagy a Szent Anna Székesegyház is megér egy látogatást. Ahogy az 1538 óta folyamatosan működő Református Kollégium is. A Nagyerdő pedig egy különleges zöldövezete a városnak, védett terület, ahol különleges növényfajok és állatok élnek.

Kapcsolódó
Párját ritkító sétány csábít a debreceni Nagyerdőbe
Egyszerre kiállítás és egyszerre egy ismeretterjesztő, természetjáró séta.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik