Mozaik

Franciaország több helyén korlátoznák a turisták számát

wikipedia.com
wikipedia.com
Marseille és Bretagne a két első olyan francia úti cél, ahol csökkentik a látogatók számát.

Franciaország a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, de ez hamarosan megváltozhat. Miután évtizedek óta özönlöttek az országba az utazók, Franciaország bejelentette, hogy intézkedéseket fog végrehajtani a látogatók számának csökkentésére, mivel a túlturizmusnak érezhető negatív hatásai vannak a helyi lakosságra nézve.

A népszerű helyszíneket túlterhelik a látogatók, akik valójában nem töltenek sok időt egy helyen, és nem is költenek sokat, így a helyi közösségek azt tapasztalják, hogy gazdasági előnyük nincs a látogatók tömegéből, miközben az életüket zavarja és korlátozza a sok turista, írja a timeout.com.

Franciaország egyelőre nem jelentette be, hogy pontosan miként tervezi a túlturizmus elleni küzdelmet. Első lépésben a kormány felállít egy csoportot az ország idegenforgalmi ágazatának figyelemmel kísérésére és a leginkább veszélyeztetett helyszínek azonosítására.

Néhány népszerű célpont azonban már lépéseket tett a látogatók számának csökkentése érdekében

– írja a közlemény.

A marseille -i Calanques Nemzeti Parkban van egy foglalási rendszer, amely a híres Sugiton-öblök napi látogatóinak számát mindössze 400-ra korlátozza. A járvány idején életbe léptetett látogatószám-korlátozások legalább öt évig érvényben maradnak. A bretagne-i Brehat sziget eközben is korlátozta a látogatók számát 4700-ra.

A túlturizmus sok helyen egyre nagyobb probléma, a világ minden táján, Amszterdamtól és Firenzétől át Baliig  vannak olyan úti célok, amelyek azt akarják , hogy a turisták távol maradjanak.

Kapcsolódó
Rekordközelben teljesített a magyar turizmus 2022-ben
Minden várakozást felülmúltak az eredmények a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatója szerint.
Olvasói sztorik