Mozaik

48 Celsius-fokot mértek a dél-olasz szigeteken

Olaszországban, Spanyolországban, Görögországban, valamint az Egyesült Államok egyes részein a hőmérséklet rekordszinthez közelít.

Dél-Európa több tucat városára volt hőhullám-figyelmeztetés július 15-én, szombaton, ráadásul a hatóságok a következő napokra továbbra is szélsőséges hőmérsékletekre figyelmeztetnek – írta a dw.com.

Olaszországban legalább 16 városra volt érvényben “piros” riasztás a hőség miatt, köztük Rómában, Firenzében és Bolognában.

A dél-olasz szigeteken, Szicílián és Szardínián a hőmérséklet 48 Celsius-fokra (118 Fahrenheit-fok) emelkedett.

Görögországban az Akropolisz  szombaton már második napja zárva volt. A görög hatóságok azért döntöttek az Akropolisz megközelítésének tiltásáról, mert a hőmérséklet szélsőséges szintre emelkedett.

Előrejelzések szerint szerint a hőhullám-riasztások a jövő héten is folytatódnak.

Spanyolországban a nemzeti meteorológiai szolgálat azt közölte, hogy az Ibériai-félsziget keleti részén és a Baleár-szigeteken 40 és 42 Celsius-fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szakértők arra figyelmeztettek, hogy még nagyobb lesz a hőség Nevadában, Arizonában és Kaliforniában, ahol az előrejelzések szerint egyes sivatagi helyeken 120 Fahrenheit (48,8 Celsius-fok) fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Kapcsolódó
Világszerte tombol a kánikula, Cordobában 49 Celsius-fokot mértek
Nagyon sok országban hirdettek hőségriadót.
Olvasói sztorik