Mozaik

Gázolajjal gyilkolják az egészséges fákat Siófokon

Facebook / Dr Lengyel Róbert
Facebook / Dr Lengyel Róbert
Eddig harminc rongálás történt, de nincs meg a tettes.

Újabb farongálások történtek a siófoki parton – erről írt posztjában a település polgármestere.

Dr Lengyel Róbertet munkatársai újabb partmenti fagyilkosságokról tájékoztatták. Siófokon ugyanis már korábban többször előfordult, hogy az építkezések alkalmával ismeretlenek “eltakarították” az útjukba kerülő fákat.

Az élő fák kifűrészelése, törése és a növények tövének vegyi anyaggal történő locsolása mellett ismét megjelent a fatörzsek megfúrásának a módszere.

Facebook / Dr Lengyel Róbert

A vandálok gyakran több helyen belefúrnak az élő törzsbe, és nem bíznak semmit a véletlenre: a keletkező lyukakat gázolajjal felöntik.

A legutóbbi alkalommal három, teljesen egészséges fa esett áldozatul a barbároknak, akik az ezüstparti kikötőnél, a Harcsa utca és a Móricz Zsigmond utcai lejáró parti szakaszán pusztítottak.

A település első embere azt is megírta, hogy a közel 17 kilométernyi partszakasz számos szegletében előfordultak már korábban hasonló rongálások. Elsősorban az épülőfélben lévő, illetve új építésű épületek előtti parti részek fái vannak a veszélyben. A polgármester szerint valakiket zavarhat a balatoni panorámába belógó ágak látványa.

Facebook / Dr Lengyel Róbert

Siófokon a közelmúltban egy új okos zebrát adtak át a városlakóknak, de ezt is “megtalálták” a vandálok, valaki az egyik fényjelző oszlopot megrongálta.

Kapcsolódó
Lovas rendőrök portyáznak a Balatonnál
Az idegenforgalmi főszezonban is folyamatos a rendőri jelenlét.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik