Mozaik

Műholdakkal vizsgálták meg a gazdák földjeit

pexels
pexels

Egy új uniós előírásnak megfelelően az idei évtől a Magyar Államkincstárnak műholdfelvételekre támaszkodva is vizsgálnia és értékelnie kell a mezőgazdasági gyakorlatokat és tevékenységeket – tette közzé a Teol a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményét.

A Területi Monitoring Rendszer keretében lehetőség van a nem támogatható területi elemek nyomon követésére, a nem támogatható földhasználat vizsgálatára, a bejelentett táblán termesztett növények azonosítására, továbbá a gyomosodás és a túllegeltetés vizsgálatára.

Országosan 28 ezer termelő kapott elektronikus úton értesítést arról, hogy az adminisztratív meg nem felelések vagy a műholdfelvételek által detektált eltérések vannak a beadott idei évi egységes kérelmükben.

Az értesítésben a feltárt probléma mellett az elvégzendő feladatot is megírták, így főszabály szerint ez év szeptember 29-ig, a korábbi felhívások esetében pedig 9 napos határidővel a jelzett problémák az Egységes Kérelem felületén szankciómentesen kijavíthatóak vagy a mobilGAZDA alkalmazáson keresztül saját mobiltelefonnal készített georeferált kép beküldésével tisztázhatóak.

Kapcsolódó
Megválasztották Magyarország legszebb birtokait
Hamarosan kezdődik a közönségszavazás, melyen a közönségdíjasról dönthetnek a voksolók.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik