Mozaik

600 millió forintért eladó egy zalai falu termálfürdője

gelsetermalvolgy.goldcrownworld.eu
gelsetermalvolgy.goldcrownworld.eu

2007 karácsonyára nyitották meg a Zala megyei Gelsén a település termálfürdőjét közel 3000 négyzetméteres területen, hét medencével. Ambiciózus tervekkel épült, de az élet közbeszólt.

A termalonline.hu cikke szerint a fürdőépítését lehetőségét az teremtette meg, hogy a 2000-es évek elején termálkúttá alakítottak át egy 900 méter mély, meddő olajkutat, ami 40 Celsius-fokos, magas jódtartalmú vizet adott. Az viszont nem volt ideális, hogy a település egymilliárd forintos kölcsönt vett fel a beruházásra.

A lap azt írja, a 2008-as világválság egyre problémásabbá tette a hitel törlesztését, és az sem volt szerencsés, hogy helyben nem állt rendelkezésre kellő szálláskapacitás.

2010-ben Gelse község csődöt jelentett, a termálfürdőt egy időre bezárták, majd 2012-ben újranyitották, de nem működött sokáig. 2012. november 20-án fogadtak utoljára vendégeket.

gelsetermalvolgy.goldcrownworld.eu

Tervezték, hogy legalább a tanuszodai részt újranyitják, de ez sem valósult meg.

Volt, amikor 940 millió forintért próbálták eladni a gelsei fürdőt, de nem jártak sikerrel. 2015-ben a beruházást finanszírozó Magyar Fejlesztési Bankhoz került a fürdő, és azóta nem sok hír volt róla.

A termalonline.hu viszont kiszúrta, hogy a fürdő nemrég felbukkant az egyik ingatlanhálózat kínálatában. Ez alapján a jelenlegi tulajdonosa 600 millió forintért adna túl azon.

Kérdés, hogy lát-e majd benne valaki fantáziát.

Kapcsolódó
Ezekre a gyógyfürdős településekre költöznek a legtöbben
Az összeállításban szereplő településeken egy kivételével mindenhol nőtt a lakosságszám.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik