Virágzó vidékünk

Mindössze 1430 forint a felnőtt belépő ebbe a hazai termálfürdőbe

Facebook/Földesi Termálfürdő és Szabadidőközpont - Földesi strand
Facebook/Földesi Termálfürdő és Szabadidőközpont - Földesi strand
A gyerekek 850 forintért élvezhetik a strandot.

Alaposan a pénztárcájába kell nyúlnia annak, aki idén termálfürdőbe indulna a családjával, van, ahol 40 százalékkal is drágultak a belépőjegyek. A nagyobb fürdőkben nem ritka az 5000-6000 forintos napijegy sem.

Ezért is meglepők a földesi termálfürdő árai: Az egész napos felnőtt belépő 1430 forintba, míg a gyerekeké és a nyugdíjasoké 850 forint. Ha 16:00 óra után vesszük igénybe a szolgáltatásaikat, az már csak 800, illetve 600 forintba kerül.

Földes Hajdúszoboszlótól 24 kilométerre, a déli irányban található. A településen a hatvanas évek óta üzemel termálstrand. Természetesen, nem egy hatalmas aquaparkot kell elképzelni, a családias hangulatú strand három medencével várja a csobbanni vágyókat. Egy 29 méter hosszú feszített víztükrű úszómedence és két meleg vizes medence biztosítja a fürdési lehetőséget.

A strandfürdő számára a meleg vizet az 1967-ben fúrt hévízkút biztosítja, a  termálvíz magas sótartalmú, alkáli-kloridos jellegű jódos, brómos hévíz, 67 °C-os kifolyási hőmérséklettel A termálvíz 2005-ben elnyerte a gyógyvízzé minősítést.

A termálfürdő a nyári strandszezonban 9 és 19 óra között tart nyitva.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik