Mozaik

Lépett a város Szolnok legendás szállójának pusztulása ügyében

hoteltisza.hu
hoteltisza.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szebb napokat is megélt a Szolnok szimbólumává vált Tisza Szálló és Gyógyfürdő, melyet megfosztottak csillagaitól, és a korábban alkalmazott gyógyvíz minősítése megszűnt a több száz méter mélyről felszínre törő termálvíz esetében.

Szalay Ferenc polgármester számos alkalommal jelezte már, hogy a város régóta szeretné birtokában tudni emblematikus épületét, a tulajdonos azonban minduntalan irreálisan magas összeget kér érte.

A város most viszont lépett. A szoljon.hu tudósítása szerint csütörtökön a szolnoki közgyűlés meghagyta ugyan a legfrekventáltabb és legértékesebb területen álló Tisza Szálló intézményi övezetbe történt besorolását, azonban tovább szűkítették a minősítését, és sajátos építési zónába is belehelyezték.

Ez azt jelenti, hogy ezen a területen munkásszálló nem épülhet vagy működhet.

A városvezetés ezzel a rendelet-módosítással igyekszik elérni a kínai tulajdonosnál, hogy Szolnok egyre pusztuló, műemlék jellegű, emblematikus épülete ne vendégmunkások szállóhelye legyen. Szalay Ferenc polgármester megjegyezte, hogy a közel száz éves Tisza Szálló épülete sohasem volt városi tulajdonban, mindig is magánkézben volt, ám jelenlegi gazdája, minden figyelmeztetés és felhívás ellenére elhanyagolja.

Az ezzel szemben álló önkormányzati intézkedések sora folytatódni fog, tette hozzá.

Kapcsolódó
Így lehet vonzó egy turisztikai térség
A turisztikai vonzerő megteremtésében szerepe van az építészeknek is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik