Mozaik

Lenullázták az egykor patinás Tisza Szálló minősítését

hoteltisza.hu
hoteltisza.hu

A kihelyezett felirat szerint „technikai okok miatt” nem ad termálvizet a szolnoki Tisza Szálló és Gyógyfürdő közkifolyója, írja a szoljon.hu.

A lap az okokról a tulajdonos Z.H.X.Y. Investment Management Kft. két kínai ügyvezetőjét, és a szintén kínai igazgatót is kereste, végül a recepciós adott nekik felvilágosítást. Ő azt mondta, a Tisza Szálló és Gyógyfürdő épülete mögött, a Tisza parti sétány mentén kiépített közkifolyó a nagy szivattyú meghibásodása miatt nem hozza felszínre a termálvizet.

hoteltisza.hu

Hozzátette, nem tudja, hogy a berendezést mikorra javítják meg a már kiértesített szakemberek. Sajnálatosnak nevezte a meghibásodást, amely a szállodai szolgáltatást is érinti, ugyanis a szobákban a meleg víz is ebből a rendszerből érkezik, így ezeket a szobákat egyelőre nem tudják hasznosítani.

A cikkben emlékeztetnek, az 1928-ban épült szolnoki Tisza Szálló és Gyógyfürdő az eltelt közel száz év alatt a város szimbólumává vált. Eredetileg háromfunkciós szolgáltatása (hotel, étterem, gyógyfürdő) közül mára egyetlen egy maradt hírmondónak, ha a külsős cég által üzemeltetett pár órás menüztetést egyáltalán alapul lehet venni. Az épület körkupolája alatt lévő két törökfürdő régen volt feltöltve.

A korábban alkalmazott gyógyvíz minősítése megszűnt a több száz méter mélyről felszínre törő termálvíz esetében. A gyógyászati szolgáltatásoknak is hűlt helye. Ráadásul a lap neve elhallgatását kérő informátora szerint az egykoron patinás hotelre a vendégei miatt ma jobban illik a munkásszálló elnevezés.

hoteltisza.hu

Minderre vonatkozóan beszédes jelzést találtak a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége internetes oldalán, melyen tagjaikra vonatkozó információkat tüntetnek fel. A szolnoki Tisza Szálló és Gyógyfürdő hosszú évtizedekig a háromcsillagos kategóriában működött. Ennek hirdetménye egy réztáblán ma is ott díszeleg az épület főbejáratánál.

Azonban a falra szegelt kitüntető cím hamiskás képet mutat, miután a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége már régen „leminősítette” közösségi oldalán a Hotel Tiszának nevezett szállodát, melyet a portálon a csillagaitól megfosztották, és „nem minősített” állapotba helyezték.

Szalay Ferenc polgármester számos alkalommal jelezte már, hogy a város régóta szeretné birtokában tudni emblematikus épületét, a tulajdonos azonban minduntalan irreálisan magas összeget kér érte. A városnak annyi „jogköre” van a vállalkozóval szemben, hogy figyelmezteti a műemlék jellegű épület állagának megóvására és környezetének gondozására, és ezt a felhívást rendre meg is teszi.

Kapcsolódó
Termálvizet találtak egy újabb magyar városban
A helyi termálvíz projekt jelenleg vizsgálati fázisban van.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik